Utländska författare

Om vi låter våra blickar gå bort från västvärlden och ut i resten av världen finns det en hel del bra och populära författare vars böcker du borde kolla in.

Haruki Murakami

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Haruki Murakami är en av Japans och världens mest hyllade författare. Hans sätt att skriva om samtiden med ett drömlikt och ibland övernaturligt inslag har gjort att han sålt böcker i miljontal och blivit översatt till 50 språk. Några av hans populäraste titlar är Norwegian wood, Kafka på stranden och 1Q84.

Chimamanda Ngozi Adichie

Nigerianska Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit ett flertal böcker i sin karriär, både facklitteratur och romaner. Några av hennes titlar är Lila hibiskus, En halv gul sol och Americanah som alla blivit hyllade och nominerade till priser.

Isabel Allende

I Chile hittar vi Isabel Allende som slog igenom över en natt med debutromanen Andarnas hus som släpptes år 1982. Hennes romaner är inspirerade av egna erfarenheter och familjerelationer. Förutom Andarnas hus har hon bland annat skrivit Odjurens stad, och Of love and shadows.

Elif Shafak

Elif Shafak är en turk-brittisk författare som hittills skrivit 17 böcker. Några av dem är Fyrtio regler om kärlek, Bastadern från Istanbul och My Last 10 minutes 38 seconds in this strange world .