Kom igång med skrivandet

Du är långt ifrån den enda som går runt med en eller flera idéer till böcker. Men en av de svåraste delarna med att skriva är att komma igång. Därför får du i det här inlägget några tips på hur du kan gå tillväga för att komma igång med ditt skrivande.

Planera

Till att börja med kan det vara bra om du har koll på vad som ska hända i din bok. Därför ska du börja med att planera alla händelser. Du kan till exempel köpa en whiteboard där du gör en tidslinje över vad som ska hända i boken. Därefter blir det enklare för dig att skriva boken, när du vet vad som ska hända härnäst.

Brainstorma

Om du inte vet helt säkert vad som ska hända i boken kan du brainstorma. Genom att skriva ner alla idéer du har på ett papper eller i ett dokument får du igång din hjärna och den kreativa processen. Det viktigaste är att du inte tänker för mycket och låter idéerna komma. Därefter kan du ta bort de sämre idéerna.

Lite i taget

Att skriva är mycket svårare än vad man kan tro. Många tror att de ska kunna få färdigt boken på en månad. Men faktum är att det tar tid. För att du inte ska bli överväldigad ska du börja med att skriva lite i taget. Det kan räcka med några minuter om dagen för att sedan utöka ju mer du vänjer dig att skriva och kommer igång med skrivprocessen.