Moderna svenska författare

Vill du istället läsa böcker som utspelar sig och är skrivna i mer modern tid så kan dessa författare vara värda att kolla upp.

Fredrik Backman

Det går inte att skriva om modern svensk litteratur utan att nämna Fredrik Backman. Hans sätt att skriva berör och engagerar människor över hela världen. Hans böcker har blivit översatta till 40 språk och har nått topplistor världen över. Några av hans mest populära titlar är Björnstad, En man som heter Ove och Folk med ångest.

Jonas Gardell

Jonas Gardell är en av våra mest älskade komiker men också författare. Hans språk och författarskap har engagerat svenskarna sedan debutromanen passionsspelet som kom 1985. Sedan dess har han bland annat skrivit Torka aldrig tårar utan handskar, En komikers uppväxt och Ett ufo gör entré.

Camilla Läckberg

Drottningen av svenska kriminalromaner är Camilla Läckberg. Hon har gett ut tio romaner i Fjällbackaserien där vi får följa författaren Erica och poliserna i Fjällbacka. Fjällbackaserien har sålts i över 40 miljoner exemplar över hela världen. Andra titlar som Läckberg har skrivit utöver fjällbackaserien är barnboken super-Charlie och en bur av guld.

Lars Kepler

Några andra som är stora inom krimgenren är författarparet Alexandra och Alexander Ahndornil som går under pseudonymen Lars Kepler. Deras serie om kommissarien Joona Linna består av åtta delar.