Engelskspråkiga författare

Det går att läsa engelska böcker som är översatta till svenska, men det går också att läsa dem på engelska om du behärskar det eller vill utmana dig själv. Här är några exempel på engelskspråkiga författare.

Khaled Hosseini

Den amerikansk-afghanska författaren Khaled Hosseini är väldigt hyllad för sina böcker som utspelar sig i Afghanistan där man i de fristående böckerna Kite runner, A thousand splendid suns och And the mountains echoed får följa olika livsöden.

Systrarna Brontë

Emily och Charlotte Brontë är systrarna som skrivit ett flertal böcker som många gånger nämns bland de bästa böckerna som skrivits någonsin. Några exempel är Wuthering Hights av Emmily Brontë och Jane Eyre av Charlotte Brontë.

George R. R. Martin

När det kommer till modern fantasy är George R.R Martin den som sitter högst på tronen. Hans bokserie A song of ice and fire som många känner igen som bokserien Game of thrones har sålts i över 90 miljoner kopior över hela världen. I sin karriär har han hittills skrivit 18 böcker.

Stephen King

Om George R.R Martin är kungen av fantasy så är Stephen King kungen av skräck. Han har skrivit böcker som sålts i över 350 miljoner exemplar. Några av hans mest kända titlar är It, Carrie, Pet sementary och The shining.

Margaret Atwood

Slutligen har vi Margaret Atwood som är en prisbelönt författare som bland annat har skrivit böckerna The handmaid’s tale, Alias grace och Oryx and crake. Hon har sedan debuten släppt 18 böcker och är hyllad världen över.