Vin och böcker

Det finns många saker du kan göra för att förhöja läsupplevelsen och njuta av en ledig stund till fullo. Ett bra sätt är att dricka vin samtidigt som du läser. Här nedan kan du läsa mer om hur du kan hitta ett passande vin till din bok.

Olika viner

Det finns flera varianter av vin. Ett av de mest populära vinerna bland de som är stora bokälskare är ett gott rödvin som passar både till poesi, fantasy, deckare, historiska romaner, klassiker och skönlitteratur. Rödvin är något som är särskilt förknippat med personer som anses vara finsmakare inom kulturen, men alla viner är något som kan passa alla och likt böcker är det en smaksak vad du tycker om. Om du ska läsa om personer som lever i lyx är ett mousserande vin det som passar allra bäst. Andra exempel på vinsorter är rosévin som passar bra till böcker som utspelar sig på sommaren då det är ett klassiskt sommarvin. Sist men inte minst kan du också välja att dricka ett vitt vin som kan passa till feelgood-och romance-böcker.

Tänk på att hälla upp vinet i ett ordentligt glas. Annars finns risken att du spiller i boken, vilket lämnar fläckar och i värsta fall kan boken bli helt förstörd. En annan sak som är bra att ha i åtanke är att vissa viner blir godast om de är kylda, till exempel mousserande vin, medan andra viner kan drickas ljumna. Läs på om olika viner för att hitta något du gillar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *