Magnus Frederiksens Erotiska ritbok är en putslustig porrversion av traditionella målar- och pysselböcker där idén är roligare än resultatet.

Erotisk ritbok - Magnus Frederikson

Idén att skapa en ritbok för vuxna är kul, riktigt kul till och med. Men det roliga varar bara så länge som det tar att bläddra igenom boken. I en boklåda torde EROTISK RITBOK bli den mest tummade men osålda boken. Men den passar utmärkt som elak present till någon som fyller år eller behöver livas upp.

EROTISK RITBOK lever väl på sina välgjorda teckningar och en del bilder får mig att skratta rakt ut, där kontrasten mellan en målarbok som så ofta innehåller gulliga djur och vänder sig till barn och EROTISK RITBOKs otvetydigt porriga vuxenfokus blir komisk och perspektivbrytande. Magnus Frederiksen har verkligen varierat bilderna och jag skulle vilja påstå att här finns en bild för alla tänkbara perversioner.

Illustration ur Erotisk ritbok - Bild: Vertigo förlag

Finn fem fel i Erotisk ritbok - Bild: Vertigo förlag

Den som får boken i sin ägo ställs inför intressanta ställningstagande – Vilken färg ska man välja till en eregerad penis som hålls av en man med rånarluva? Eller vilken färg ska tentaklerna ha som slingrar sig i och runt den unga kvinnan?

EROTISK RITBOK lider av liknande problem som ZOMBIE SURVIVAL GUIDE av Max Brooks, idén är kul men sen är det inte mycket mer. Det finns en plats för EROTISK RITBOK, bara inte i mitt hjärta.

Fakta
Språk: Svenska
ca 80 sidor, mjukband
Pris: 120 SEK (Vertigo)
Beskrivning/synopsis: Varför ska bara småungar få färglägga, lösa pussel och leka med labyrinter? Nu ger Vertigo förlag ut en ritbok för vuxna, med 100% snusk som kommer att få många att dra på smilbanden. Illustratören Magnus Frederiksen har inspirerats av vanliga ritböcker, men fyllt deras klassiska utmaningar med ett helt nytt innehåll…

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

  3 Responses to “Erotisk ritbok – Magnus Frederiksen”

 1. Boken i fråga, Fredrik, är, enligt lilla oss, fullständigt fantastisk! Äntligen en bok där ingen sexualitet är mindre eller större än den andra. Vi börjar, för övrigt, tröttna på de korta, till intet förpliktigande och überpersonliga recensioner som förekommer på denna föga välbesökta sida. Vi har gemensamt beslutat att, never – and we mean, we meen, never – again, trycka på en länk som tillhör bokfetischist.se.

  KommandoQ

  • Ord och inga visor. Det är alltid intressant att få höra hur besökare tycker, tänker och känner. Ibland skriver man lite elakt i om någon bok, då är det en bra reality-check när någon skriver lite elakt tillbaka. Känner dock att jag behöver bemöta några av dina/era påståenden.

   Jag tycker som du/ni att det är bra att ingen sexualitet är större eller mindre än någon annan i EROTISK RITBOK, men det innebär inte att jag per automatik behöver gilla den. Som jag förstår det sålde den slut direkt på årets bokmässa, vilket borde innebära att många tycker om den, inte heller detta gör att jag per automatik måste gilla den.

   Vad det gäller mina ”überpersonliga” recensioner så är det formen jag har valt, fokuset ligger på det subjektiva, på min upplevelse. Jag vet inte riktigt vad du menar med att det inte förpliktar att skriva personligt, jag skulle vilja påstå att det är precis tvärt om.

   Tråkigt att du/ni inte vill komma tillbaka och läsa, men samtidigt är det lite roligt att du/ni tar kollektiva beslut om vilka länkar som ska klickas och inte :)

 2. den får man nog införskaffa sej hehe =)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha