iBooks på iPad 2

I onsdags kväll presenterade Steve Jobs nya iPad 2 på Apples keynote. En snabbare och mer slimmad version av iPad, med bibehållen batteritid på fortfarande lika imponerande tio timmar. Den släpps i Sverige den 25:e Mars, men i USA går den att köpa redan nästa vecka.

Man meddelade även att Random House släpper mer än 17 000 eboktitlar till iBooks i USA. Bland dessa titlar finner man allt från Stieg Larsson till Cormac McCarthy. I Sverige har det gått trögare att hitta en bokhandlare som man kan knyta till ibooksbutiken. Men man har länge kunnat läsa klassiker gratis genom projekt Gutenberg i olika appar i smartphones (bl a, iPhone och Android) och surfplattor som iPad eller renodlade läsplattor som Kindle.

Klassiker i iBooks för iPad

Klassiker i iBooks för iPad (notera att det finns mer än 14 000 gratistitlar)

Här är ett axplock av vad du kan läsa gratis: Kant, Schopenhauer, Dafoe, Dante, Conan Doyle, Dickens, Dostojevskij, Melville, Conrad, Milton, Ibsen, Allen Poe, Whitman, Verne, Strindberg, Rydberg, Bergman, Nietzsche, Goethe, Dumas, m fl. De flesta är på engelska men svenska författare finns i regel på svenska.

Titta på filmen om iPad 2

Läs om iBooks för iPad 2 på Apples hemsida

Läs pressmeddelandet om iPad 2

Läs pressmeddelandet om Random House och iBooks

Projekt Gutenberg

Ljudboksappen Storytel till iPhone och iPad

 

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

  5 Responses to “Läs klassiker gratis i iBooks”

  1. …jag kan inte… jag kan inte… jag kan inte… jag kan inte släppa e-boken nära mig… fan, jag är inte reaktionär, men fan vet, om jag inte är beroende av lukten av papper, smaken av trycksvärta när man somnar och boken ramlar ner i ansiktet… Jag kan inte…

  2. Tur att Apple släpper en egen app så att de slipper låta andra sälja böcker i sina appar, så att de får hela kakan själv de egoistiska jävlarna.

    Oj… Sade jag det där? Nåväl. Android ftw. I appen Aldiko kan du dessutom läsa lånade eböcker från bibblan.

  3. Oj, starka känslor här :)

    Pappersboken är fin och jag är kluven, men i längden vette fanken. Kolla på epost vs brev.

    Apple tillåter många olika bokappar från olika företag även dom som tillåter eboklån via elib. Apple eller Andriod är nog mer en smaksak.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha