The Walking Dead Book 6

Den sjätte samlingsvolymen i den hyllade serien THE WALKING DEAD är precis som sina fem föregångare bra och realistisk (om du för ett ögonblick kan köpa att det finns zombier). Robert Kirkman är en skicklig berättare och lyckas hålla spänningen på topp hela tiden och samtidigt utveckla karaktärer och föra handlingen framåt, på ett sätt jag inte upplevt annat än i hans tidigare THE WALKING DEAD-utgåvor. Samtliga karaktärer förändras och utvecklas eller dör, på ett sätt som känns både naturligt och nödvändigt. Man kan inte vara samma människa efter att ha upplevt att ens nära och kära blir attackerade och uppätna av odöda.

För dig som följt serien kan jag avslöja att det börjar hända saker, Rick Grimes (seriens huvudkaraktär) verkar utvecklas åt ett nytt håll och zombierna får förmodas stå inför någon form av förändring, men det är än så länge bara en antydan. En intressant aspekt av att leva och överleva i zombieapokalypsen lyfts oxå fram; hur påverkas barnen av att vuxna springer runt och skjuter ”folk” i huvudet? Vi får oxå möta kannibaler, men Kirkman går inte så långt som att låta människoätarna få långsiktiga men t ex i form av Creutzfeldt-Jakobs sjukdom (jämför med filmen BOOK OF ELI med Denzel Washington).

Utan att avslöja för mycket kan jag säga att tidigare utgåvor innehåller personliga favoriter som The Governor och Michonne. Här finns i o f s nya karaktärer men ingen med samma tyngd som dessa. Å andra sidan utvecklas nya sidor hos befintliga, på ett underhållande sätt. Sträckläste den precis som jag gjort med de andra. Den sjätte samlingsvolymen börjar direkt där femman slutar, inga sammanfattningar eller mjukstarter; pang på. Den slutar även som en cliffhanger, så om du är sugen på att läsa, börja från början av serien. Har du läst de övriga fem blir du inte besviken på denna. Det är fortfarande riktigt bra.

Fakta
Språk: Engelska
304 sidor, inbunden
Pris: ~210 SEK på play.com, 249 SEK på Adlibris

The Walking Dead blir TV-serie

Läs första episoden gratis på ImageComics

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha