Eller är det ett magasin? Ja, vem bryr sig. Text behöver inte alltid vara inbunden i hårda pärmar och vara skriven av någon som får trycka den ofrivillige monarkens hand för att ha ett värde. Nä ibland kan en enkel tidning göra en lika nyfiken och glad som den så kallade finkulturen. Filter är en sån tidning. Genom att blanda högt och lågt men alltid ge alla historier samma chans så levererar dom Sveriges, för tillfället, bästa läsning i katogerin Tidning. I vår lilla värld där mediebruset rycker i en och mer och mer information blir fragment av något intressant så låter Filter sina historier prata till punkt över flera sidor. Det är ett rent nöje att inta soffan med tidningen och få inblick i någon annas skalle, i något annat skede, i någon annan del av världen. Men det absolut bästa är att dom oftast lyckas få mig intresserad av just sånt som jag inte trodde att jag var intresserad av, som tex skeptikerrörelsen Vetenskap och folkbildning, stjärnjockeyn Inez Karlsson, svenskar som bygger internetbordell, dokusåpan Barens introduktion i Armenien och mycket, mycket mer. Detta överraskande nöje gör att jag ibland blir irriterad när de serverar sånt som jag borde vara intresserad av, som ett låååångt reportage om Håkan Hellström. Han kan andra fantasilösa människor skriva om, inte Filter. Så ge tidningen en chans. Den förtjänar det.

Klargörande 1: Jag gillar verkligen Håkan så inget ont om den energiske Göteborgaren.

Klargörande 2: Nä jag har inte blivit sponsrade av Filter. Den här bloggen är inget köpt reklamforum.

Klargörande 3:  Men om någon vill börja hälla grejjer över oss så får ni gärna göra det:)

Till Filters hemsida!

Jonas

Gillar allt som har med böcker att göra. Läser allt, nästan, som jag kommer över. Allt från historiska böcker till serier. Blandar upp detta intresse med film, musik och dataspel vilket märks i mina texter. Men gott och blandat är bäst och mindre enformigt.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha