Hittade ett litet trevligt kanadensiskt företag på Twitter som heter Postertext. Postertext gör konst av klassiska böcker med hjälp av texten i boken. Tyvärr skickar man inte till Sverige, närmaste land är Tyskland, men snart ska man skicka till fler länder säger man på hemsidan.

Här är några godbitar i urval:

FRANKENSTEIN
Postertext - Frankenstein

CRIME AND PUNISHMENT
Postertext - Crime and punishment

THE WONDERFUL WIZARD OF OZ
Postertext - THE WONDERFUL WIZARD OF OZ

Jag dräglar! Men tror att jag med ett par handbojor och ett element kan hålla mig till HEART OF DARKNESS av Joseph Conrad kommer, vilket ska vara när som helst nu.

Priset varierar men ligger runt 35 Kanadensiska dollar. Ett bra trick för den som är lat (som jag) är att skriva convert 35 CAD to SEKgoogle så får man aktuellt pris i svenska kronor.

Postertext
Postertext blogg
Postertext på twitter

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

  5 Responses to “Postertext – Bok som konst”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by BokbloggsNytt, Bokfetischist. Bokfetischist said: Boktext som konst http://bit.ly/drV9cg #stilrent @Postertext [...]

  2. Underbart!

  3. Jag mailade dem och frågade när de kan tänkas skicka till Sweden. De svarade snabbt att de inte ville skinna sina kunder, och därför inte erbjöd det i dag. Men att jag skulle höra av mig om fyra månader.

    Hoppas!

    • 4 månader, vaff….?! Får försöka fulimportera via nån släkting. Nu när det inte går vill jag ha den ännu mer!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha