Denna månadens inköp drar åt det krävande hållet. Dessa lär hålla mig sysselsatt ett bra tag.

Inköp 2010-09

KAFKA PÅ STRANDEN – Haruki Murakami Läste VAD JAG PRATAR OM NÄR JAG PRATAR OM LÖPNING eftersom jag är intresserad av löpning i allmänhet och maraton i synnerhet och blev intresserad av Murakami. Har faktiskt ingen aning om vad som väntar i o m denna. Spännande.

DE 120 DAGARNA I SODOM – Markis de Sade Hade jag varit litteraturvetare eller svensklärare hade jag nog haft en uppfattning eller åtminstonne en aning om vad som väntade mellan dessa pärmar. Men nu är jag lyckligt ovetande och det ska bli rikigt kul att läsa ett så ökänt verk förutsättninslöst.

MALDOROR SAMLADE VERK – Lautréamont (Isidore Ducasse) Ojojoj, så mycket ilska mot mänskligheten. Jag är svag för misantroper och läser med stor behållning Knut Hamsun, John Fante och Charles Bukowski. Gissar att jag kommer att få mitt lystmäte här.

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

  4 Responses to “Månadens inköp”

  1. KAFKA på stranden är skitbra. Lite deckare, lite Paul Auster. Läs och njut. Men se upp om du vill köpa fler böcker av Murakami. Jag läste också ”sputnik älskling” som inte alls var lika bra.

  2. Hehe… ska bli intressant att höra vad du tycker om de Sade… Pasolini gjorde ju en ökänd film, löst baserad på den. Men – filmen är mycket mildare än förlagan.

    • Gottar mig åt Maldoror nu, sen blir det nog pang på de Sade, är så sugen att jag håller på å dö, men ingen efterrätt förrän man ätit upp :) filmen ska definitivt kollas in, efteråt.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha