Årets bokmässa i Göteborg har afrikanskt tema.

För egen del är det tunt med litterära erfarenheter från den afrikanska kontinenten. Tror  t o m att jag är begränsad till J.M. Coetzee (Sydafrika). I bokhyllan finner jag faktiskt en bok från 1957; Den mörke brodern – En antologi negerlyrik i urval av Arthur Lundkvist. Varför man kände sig nödgad att blanda in ras i titeln är obegripligt. Låt oss hoppas att vi har kommit en bit på dessa 53 år.

Jag har faktiskt aldrig varit på bokmässan. Så om jag, med lite tur, kommer dit i år ska det bli väldigt kul och intressant.

I väntan på mässan kan man gotta sig åt detta klipp från 2009

Bokmässan

Fredrik

En glad amatör i den litterära världen och har ingen litteraturvetenskaplig bildning bortom gymnasiet. Satt i Sveriges radios romanprisjury 2014. Har lämnat James Ellroy och Salman Rushdie bakom mig och har istället släppt in Thomas Mann, Torgny Lindgren och Cormac McCarthy närmast hjärtat.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
© 2011 Bokfetischist Suffusion theme by Sayontan Sinha